ozzysky

Senaste inläggen

Av siv - 18 augusti 2011 12:07

Ja vi hann med en liten  semestertripp till, till Stockholm o Grönan. Härligt väder hade vi, och bodde på gatan nedanför Drottninggatan, perfekt, bara kliva ut genom porten så var det bara att spendera pengar:-) För det blir ju lätt så. En förlängd helg, så det var ungefär det som hanns med, shopping, en sväng till gamla stan o slottet och sen grönan och sommarkrysset. Det var två som åkte för brinnande livet (valuta för pengarna iaf ;-) och två som stog på samma ställe i tre timmar minst, och kollade rep o genrep, och höll platser till direktsändningen :-) Kan ju säga som så att den här dagen blev det knappt tid till middag........:-O Artisterna den här lördagen var ju helt ok, för våran del iaf:Danny, The poudles o Carola !!!

           

ANNONS
Av siv - 10 augusti 2011 21:27

att lägga in en bild på rosetterna   

 

ANNONS
Av siv - 7 augusti 2011 19:08

Plötsligt händer det !!!! Tänk att man skulle få uppleva tilldelning av rosetter på en officiell utställning, efter 18 år. Första gången EVER !!!! Jag är nöjd!

Skk's internationella utställning i Svenstavik, vi hade en kvinnlig norsk domare som hette Irene Krogstad, som gav följande kritik:

Kraf mask hane av utm typ, rastypiskt huv, god hals o ö-linje, gott bröstkorg för åldern, kunde haft mer vink i överarm, välvink bak med goda lår. God underlinje, goda tassar, god päls mkt god tanfärg rör mkt gott från sidan ! Det hon därutöver hade att anmärka på var att han inte stog bra med frambenen,  men det sa hon direkt att jag inte skulle vara orolig att det skulle inverka på dagens resultat, för hon hade redan sett att han rörde sig bra !! :-) Vi tävlade mot en hane till i unghundsklass, som vi vann över, och sedan mot en som gick i championklass, så där blev vi tvåa.

Excellent , 1 kkl, ck, 2 bhkl, reserv-CACIB   Sken som en sol (tror jag) när även jag fick en rosett, fast vi bara blev andra bästa hane......Sedan berättades det för mig att jag ju även fick hämta en gratis ck-rosett + betala för en excellent rosett om jag ville. OM jag ville??????Vilken fråga, SÅKLART! :-)

Liten syskonträff hade vi ju där också, Anette o Bonnie hade ju kommit från Sundsvall. Fina Bonnie som inte tyckte det var så roligt med utställning, gick o la sig i buren emellanåt :-) Men lite syskonmys blev det iaf . Bonnie var nog inte riktigt säker på vad den där domaren ville, men domaren var lugn och försiktig, så det gick bra, och hon fick känna på henne . Däremot så ville inte Bonnie göra matte till viljes och visa upp sig från sin bästa sida idag, så hon tog några galoppsteg emellanåt ;-) Hon fick excellent med en i övrigt fin kritik som jag inte minns nu.

BIR blev hanen som vann över mig, och BIM blev faktiskt en halvsyster till Sky, Kvannildalens Assjie, grattis! 

Vi pratade lite om att visst skulle det vara roligt att göra en liten utflykt söderut på nån utställning nån gång, där fler av syskonen brukar vara ......? Skulle ju kunna gå att kombinera med nån liten semestertripp på våren/försommaren eller så. Så intresserade kan ju gärna komma med tips på orter och tid på året, så får vi se.............kul skulle det vara iaf !!!

Åsså lite bilder förstås, första bilden, bästa bilden!!!

  Bonnie närmast i bild   Bonnie Vidjoels Oksana Baiul   Ozzy   Mattemys   Bonnie                 Och här kommer en bild, om än inte så bra, på Kvannildalens Assjie, som blev BIM. Hon har samma mamma som Sky!

   

Av siv - 29 juli 2011 12:46

Så jag lägger in nån bild istället, bara för att göa ett nytt inlägg ;-)

Ha en fortsatt skön sommar alla

           

Av siv - 16 juli 2011 20:19

Snart slut på semestern, så det var bara att packa om och gå till fjälls om det skulle hinnas med också innan jobbet kallar. Det blev två nätter i stugan, Julia premiärgick dit, duktigt tycker jag för en tjej på snart 9 år, det är lite drygt. Vi tog det lugnt, men hon tyckte ändå det var ganska jobbigt, jag kommer att dö nu ;-) Men vi kom både dit och hem igen :-) Trodde hjortronen skulle vara mer mogna, men tyvärr, men 2 kg fick vi ihop iaf. Även där var det premiär för Julia, det tyckte hon däremot var roligare.

Hundarna fick gå kopplade (vet inte men det är nog koppeltvång än tror jag) det huserar tydligen en gråben i området där också, och då gäller det att ha koll på dom. Och sen har ju djuren små bebisar nu. Vi fick verkligen bevisat att ljungpiparna hade sina barn där vi gick, det flög och pep runt omkring oss nästan hela vägen dit tror jag.....:-( Om hundarna tyckte de var roliga o intressanta??? Inte ett dugg, de gick lugnt och stilla vid sidan av oss, visade inget intresse alls ...   I R O N I  !!!!!!!!!!!

På hemvägen fick vi en strålande dag (kunde varit lite svalare då man ska gå iofs ) med fina fjällvyer och korvgrillning OCH inte fullt så många pipare efter vägen ...;-)

Första hindret avklaras :-)

Fjälltroll, eller ?

  

Orkidée Jungfru Maria Nycklar

        Vårt röda guld :-)     Mmmmmmmm 

Resterna efter de utflugna  tjäderungarna som bott bakom dasset   Passade på att träna lite framför kameran :-) (oj, ser lite sammanbiten ut )   Härliga fjäll och dess natur              Den giftiga varglaven          


Så nu kan man känna sig lite nöjd ett tag.

Av siv - 11 juli 2011 19:22

Efter en liten semestertripp till kusten och kusinen m fam. Det blev ju faktiskt en kombinerad semester o utställningstripp. Har haft tur med vädret, lite för nästan :-) Har iaf haft supertrevligt hos min kusin som vi våldgästade i 4 dagar, soligt och varmt. Vi har varit ute och åkt båt,badat,  käkat god mat, gått runt i mysiga Skärså fiskeläge. Där intogs också en härlig räkmacka på mysiga Albertina en dag. En kväll var det "trivselkväll" i Söderhamn, där Amy Diamond uppträdde, till dotterns stora glädje    

Det blev både autograf, fotografering m artisten i fråga och skivköp !!

Vi tog båten ut en kväll och fick se en superfin solnedgång.

På lördagen åkte vi till Alfta, på SKK's utställning, det var ju en av anledningarna till att vi tog den här lilla semestertrippen. Varmt som i H-e, när vi åkte därifrån stog termotmetern på +26, klarblå himmel och inte ett moln. Man kunde inte rktigt tycka det var roligt, man led mest med alla stackars hundar. Värst av allt, de  ropar ut i högtalarna att det är tre bilar där det sitter hundar.....................???? Återigen undrar man HUR TÄNKER FOLK?????   Om det är +25 UTANFÖR bilen, hur varmt blir det inte inne i bilen då, även om den står i skuggan och med rutorna nere?????? Och dessutom har dessa människor själ att stå och tjafsa emot funktionärerna , ja man blir bara förvånad och arg, och tycker synd om dessa hundar!!!

Hur gick då? Får väl säga att det gick bra, Ozzy fick Exellent, men innget CK/HP eller vad det nu är idag. Detta pga av att han rörde sig lite slarvigt då han sprang. Vet inte om det kan ha varit av värmen, eller om det är den där kalven på grönbete som jag skrivit om förut ;-) Jag är nöjd med kritiken iaf:

Bra skuret huvud, bra uttryck, utmärkt hals, god överlinje, tillräcklig bröstkorg, stabil benstomme, goda vinklar, bra front, fasta tassar, bra pälskvalitet,  rör sig för dagen lite tå in fram och lite slarvigt bak. VÄLVISAD !!!! (det är jag som lagt till utropstecknen, de var inte med på kritiken ;-)

Ha ha ha, det där sista kan man ju undra över när man tittar på bilderna sen, ser vad vi måste träna på, upp med huvudet (men det  vet jag, har lite svårt att få upp det på honom)

bak med bakbenen.  Japp, bara att träna på   

Prästgrund

  Ozzy o husse åker båt   Ozzy efter ett dopp i havet   Ozzy myser på stranden   Dass i långa rader på Prästgrund   Skärså fiskeläge   Den underbara solnedgången   Julia  

Albertinas räkmacka

    Kul skylt tyckte jag!!          

Av siv - 6 juli 2011 21:35

Härligt att ha semester såna här dagar, idag har det inte varit ett moln på himmeln, men vi var sena till badet. På eftermiddagen/kvällen fick även hundarna ett dopp, nu rusar Ozzy ut om man slänger i en pinne......tills det blir för djupt så man måste simma :-)

Kattungarna har åxå fått gå ut en sväng utan koppel, kommer ju inte ihåg hur man gjorde när man började ha ut dom........

Nu ska vi packa och åka på en  liten semestertripp till söderhamn och Skärså, så vi hoppas på fortsatt fint väder vid kusten!    

Av siv - 2 juli 2011 21:49

 Har fått lite utställningsrapport från syrran Bonnie, som jag tänkte dela med mig av.  De har varit på utställning i omgivningarna kring Sundsvall, och det var nog på NNFK's klubbdagar, tror även de skymtar på nån bild på NNFK's sida också :-)

De fick excellent, men  inget HP pga att denna gång ville hon inte låta domaren känna på henne.  Men dommaren tyckte Bonnie var så fin och exemplarisk för rasen så hon gav henne excellent ändå. Jättekul. GRATTIS säger jag till er.

Här kommer en bild på fina Bonnie

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se