ozzysky

Senaste inläggen

Av siv - 1 september 2011 14:04

                                   

ANNONS
Av siv - 31 augusti 2011 21:31

Nu blir jag lite avis, ser precis att en kullbror till O-syskonen , Vidjoels Omar Shariff, kommer att starta UKL jaktprov i Bruksvallarna om några veckor, vi får säga lycka till! Ja tänk om man vågade...................................

ANNONS
Av siv - 29 augusti 2011 17:20

I torsdags åkte jag  och svågern upp till stugan, Mats och Ozzy hade redan gått upp på onsdagen. Dom hade varit ut en sväng på torsdagen, och fått upp en kull, och det var väl ungefär så det var, fått upp en kull och sen blev det inte så mycket mer av det . På fredagen gick vi en lite längre tur, och det var ganska tomt på fågel och visten. Det blir ganska tråkigt att bara gå och ingenting händer, dessutom kom solen fram och det märktes på hundarna också att det blev varmt och de började bli trötta. På eftermiddagen hittade iaf Sky en kull, Ozzy visade inte så mycket tendens till att stå, han tittade mest efter Sky o lyssnade på hans signalhalsband......Det blev en ripa, så tänkte vi gå efter resten av kullen, men.....dom lurade oss och vi hittade inte igen dom. Både lördag och söndag släppte vi båda hundarna tillsammans, bevisligen så är det ju så att latheten bedrar visheten;-) När man inte orkar bemöda sig med att få hundarna att gå i koppel utan att dra, då orkar man inte gå i flera timmar med en stretande hund i andra änden av kopplet. Och ni kan ju gissa om det dras mer än normalt då den andra hunden är ute på fjällmarkerna och springer/jagar, och det ev luktar nåt gott också......men men.....

På lördagen gjorde vi två kortare svängar istället, så att hundarna skulle ha mer ork. En kull på förmiddagen och två kullar och lite mer kontakt på eftermiddagen. Ozzy har mest hållit sig runt oss, inte riktigt verkat fatta vad han ska göra, om inte Sky o halsbandet låter "fågel", då har han koll på det och rusar dit:-) Ganska osjälvständig får man säga, då tänkte jag att han har tappat allt från förra året. Första dagen tror jag han var bak i häcken på Sky hela dan :-D Men på eftermiddagen på lördan så blev det faktiskt lite av sekundering, annars har han ju inte brytt sig utan gått förbi, det hade han säkert gjort nu också men den här gången lyssnade han när jag ropade stanna, och kanske att det började klicka att han ska "stå" också. En kombination kanske, vad vet jag. Det var faktiskt Ozzy som sprang upp en av kullarna på eftermiddagen, och då kände båda hundarna att det var fågel nånstans. Den kullen spred ut sig och lite längre fram kom vi ifatt dom, då fattade både Sky o Ozzy stånd och hade en varsin ripa framför sig! Meeeeen det missade jag, för jag hittade nåt intressant på marken som jag stog och tittade på ;-) Ha ha ha vilken jägare man är, eller hur!?

På söndagen skulle vi jaga oss ner till bilarna, medans några åkte vessla. Vi bestämde att gå med bara Ozzy, vilket nog var det bästa vi gjort. (Även om det skar i mattes hjärta att lämna kvar Sky, som mycket väl visste vad vi skulle ut på) Ozzy arbetade kanonbra, och i början såg han lite frågande ut vad han skulle göra, men sen efter en kvart kanske, då sprang han och hade ett jättebra sök, höll sig på bra avstånd och lyssnade också på vändsignal. Han blev så självständig, en helt annan hund när han fick vara själv. Han förlitade sig nog på Sky när de var båda, eller också var han bara lat och tyckte nån annan kunde göra grovjobbet ;-D Hur som helst så söker han av marken vi går på jättefint, och plötsligt står han lite, rör sig några meter, står igen en stund, går fram några meter och står igen, då flyger två tjädrar upp kanske 20  meter framför honom. Han går efter 20-30 meter, vänder tillbaka till stället där dom satt och då flyger tredje upp!!! Glad matte o husse inser att allt kanske inte gick förlorat ändå med lunginflammationen i våras.

Vi nådde inte samma antal ripor som i fjol, tre stycken blev det, men det är roligast att se när hundarna funkar och utvecklas! Om det blir resultat i säcken är bara ett plus.

Så även om fågeltillgången och kontakterna hade kunnat vara betydligt bättre och fler, så får man väl ändå säga att Sky har visat sig vara en hund som hittar fåglarna, och Ozzy har visat att han åxå tänker vara med och hitta dom i framtiden. Jag tror nog att även Ozzy vann nån form av pris i helgen för den hund som gjort störst framsteg ;-)))))))))

Och här följer en bildkavalkad från helgen, inga riktigt bra på hundarna.


Mycket vackra färger nu när det börjar bli höst

         

Och här går det undan!  (Ozzy)

 Längtan efter matte blev för stor när det var en liten tjärn emellan :-) (Sky)             

Lite behövlig vila 

 

    kôlbôll :-)    

Dom här är mina, tyckte Sky, och flyttade sin "plats" till nedanför riporna på väggen !! 


Sekundering på order av matte        

Har här gått fram , men stannar o sekunderar strax bakom Sky, duktiga hundar!!  

 Jaa, så här trött blir man efter några dagars springande på blöta myrar, så man både står och sitter och sover :-D       

Av siv - 25 augusti 2011 17:00

Ja, då var vi på väg då, till stugan. Rip premiär idag, och det ska bli spännande att se hur det går för Ozzy i år, som ju missade en hel del av den viktiga träningen i våras. Vi hoppas på bra med fågelkontakter och att hundarna inte har allför mycket skit i öronen  ;-) OCH att det inte regnar allför mycket, tyvärr så ser det ut som att det blir en del regn under helgen, skiiiiit. Men det kompenseras förhoppningsvis med annat roligt.

Undrar om vi når fjolårets resultat...............

 

Av siv - 24 augusti 2011 22:01

Och måste nog även lägga till ett grattis där, då dom tom erövrat ett pris!!!

En blivand jägare :-)

Här kommer Anettes rapport:

kom precis hem från fjällen. Både matte och hund helt slut. Åtminstone matte för Bonnie vill leka. Det har varit jättejobbigt men kul. 10-11 timmar varje dag i fjällen. Vi har gått flera mil men inte så mycket fågel. Vi var 2 grupper med 14 hundar i den andra gruppen och 17 i min grupp. Det var 2 pointrar, 2 worsteht och resten settrar. Dom flesta var redan jakthundar men några var unghundar. Sämsta dagen hade min grupp 7 fåglar medans den andra gruppen som alltid gick på ett annat fjällområde hade 137 fåglar. Orättvist. Andra dagar hade vi mellan 17-40 fåglar. I går hade Bonnie blivit en riktig fågelhund och hittade 11 ripor. Jippi. Hon var så duktig. Vi hade ett litet annat problem eftersom det var ganska lite fågel. Lämlar. Överallt. Vi hade inte behövt ta med någon hundmat. Dom åt och jagade lämlar då dom inte fann fågel. Bonnie apporterade snyggt en lämmel till mig. La den framför mina fötter och såg stolt ut. Vilken syn. Ledarna/tränarna utsåg en hund i varje grupp som den som avancerat och lärt sig bäst av alla och som fick en fin ljusstake med ripor på. Det blev Bonnie i vår grupp. Jättekul. Hon utvecklades verkligen jättefint och var väldigt följsam. Jag blev jätteglad för första dagen stog hon mest och tittade på mig och undrade om hon skulle plocka så mycket lämmen hon hann med, men snabbt fattade hon att det var dom med vingar hon skulle hitta. kram från Anette och Bonnie

 

Av siv - 23 augusti 2011 10:50

på MIN TJEJ!!!

 

Av siv - 21 augusti 2011 21:46

På torsdag är det den 25 Augusti, rip premiär! Och här kommer några bilder på killen som lärde mig det jag kan om ripjakt, och han var en klippa på det, något trög i avancen, men annars kunde man lita på att det fanns fågel om han tog stånd. Min första gordon, född 1993, som jag hämtade i Norge, Fredrikstad tror jag, nedanför Oslo. En fin liten kille som tyvärr knappt nådde upp till minimihöjd för hanar, och därför inte placerade sig på utställning. Men han var bäst ändå     Roxy!

(Friserad och fin som ni ser ;-)))

       

Av siv - 18 augusti 2011 12:18

Har även försökt att fota lite fyrbenta .......

Här skulle man kunna tro att Sky har fågel i näsan.........

                 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se