ozzysky

Senaste inläggen

Av siv - 10 oktober 2011 10:23

Tog en korthelg i stugan igen och jagade lite.  Vi hade som vanligt, får jag väl säga, rätt så lite med fågel, tyvärr. Lördagen bjöd på strålande sol, och något kalla o friska vindar, men egentligen perfekt att gå i. Både Ozzy o Sky släpptes tillsammans igen, men Ozzy blir lite osäkrare i söket då. Men han måste ju också lära sig att han måste jaga på egen hand även om det är fler hundar med. Mats tycker att Ozzy visar lite stånd tendens och har honom under uppsikt, men då står även Sky längre bort från oss. Ozzy börjar rota runt, så vi går mot Sky. Då ser jag en ripa som seglar förbi Mats, och Ozzy efter, sååå Ozzy har iaf hittat ripa, även om vi nu inte riktigt såg hur det gick till :-) Sky står i säkert mellan 5-10 minuter innan vi är där, och han förärar oss med en fin situation där han står på tre ripor, varav en hamnade i säcken !

På kvällen när vi hade bastat och hundarna hade varit i hundgården, så går jag mellan husen, ser jag nåt stor som flyger mellan några träd, kanske 30 meter från oss: Vad f-n var det där, sa jag.....vi går några steg närmare  och den lyfter igen, med all säkerhet en örn säger Mats.

 Har aldrig sett någon på så nära håll, och jä---r vad stor den var, den liksom flög i slowmotion. Häftigt, 200tidigt som man undrade, vad gjorde den så nära hundarna .....:-O

På söndagen gjorde vi först en sväng där vi bara släppte Ozzy, han sprang upp en ripa 200 meter från stugan, den hittade han igen också på vägen hem, men som sagt, SPRANG UPP !!!! Och efter .....:-)

Städade lite och packade in oss i vesslan och åkte hemöver, stannade en par km bort och där gick vi och jaktade lite igen, men inte en fjäder. Började också snöa  då, gått blåsigt och snö, blev lite frusna innan man var hemma och kunde hoppa in i en varm bastu igen!!!!

Antar att det där var sista hösthelgen vi kom dit, nästa gång  blir det kanske på skidor eller skoter! Inte så illa det heller   

Vill även säga att det finns några som jag tänker särkilt på för tillfället, KRAM!


 

                                   

ANNONS
Av siv - 9 oktober 2011 19:38

med samma innehåll som en av kommentarerna här i bloggen, men det tål ju att upprepas:

Stora MittNorden utställningen i Sundsvall

Vidjoels Oksana Baiul BIR ck CACIB !!!!!!!

 GRATTIS Bonnie o Anette !!

 

ANNONS
Av siv - 6 oktober 2011 08:56

Jag hade ju tagit några foton till som jag glömde lägga in i förra inlägget, så här kommer dom.

Ozzy

  Bonnie    


Av siv - 3 oktober 2011 18:09

Så har vi då avverkat den här helgen som vi gruvat oss lite för, och som jag några gånger tänkte att: vad tusan har jag gjort !?

Som vi har gått och tränat och letat fågel de här veckorna innan provet, och inte hittat nåt, man har ju blivit så besviken. Men , lördagen kom, och det var bara att packa lite kläder och hundgrejer och åka upp till Ramundberget och Bruksvallarna och ta tjuren vid hornen :-) Vi kom upp på eftermiddagen, och Anette som gått provet på lördagen hade precis kommit ner från fjället. Så vi packade ur våra saker i stugan, och åkte till Anette som bodde på Ramundbergets fjällgård, för att få lite rapport. Hon hade bara positivt att säga om dagen, men tyvärr hade de inte fått nåt pris, då Bonnie aldrig kommit i fågel. Vi fick en trevlig pratstund där iaf inann Anette skulle iväg på middagen som hon anmält sig till. Vi åkte hem och laddade upp med lite god mat och tv inför morgondagen. Lite "senare" på kvällskvisten ;-) ringer Anette och jublar i telefonen: jag har fått en start till, det var en strykning, så jag får gå i ert parti i morgon !!! Ja en del har ju tur.

Söndag och jaktprov, huga :-O Nä med facit i hand, ett jaktprov är ju samma sak som att gå en träning i grupp, med skillnad att domaren ger hunden det pris han tycker den gjort rätt för. Eller så ger han inget pris alls :-))

Ozzy släpptes tillsammans med en jämngammal hane i första släppet, vilka båda snurrade runt förare mest och spände sig lite inför varann (domaren: som tonårspojkar på väg på sin första dans ) Det blev ingen fågel i det släppet, och Ozzy verkade inte fatta vad han skulle göra ......oj oj oj hur ska nu detta sluta..........han har ju för sjutton sökt helt ok förut när vi varit ute.......

ja ja i nästa släpp fick han gå med Bonnie, och då jäklar flög det ripor, ingen av dom som visade sina talanger att dom visst kan stå för fågel ;-) det är ju totalt onödigt tyckte dom, och sprang efter istället :-(  Efter det släppet fick Bonnie avsluta dagen, då domaren tyckte hon fått sina chanser på fågel. Vi fick ett släpp till, men tyvärr så blev det samma visa igen, fågel i luften igen, men inte en tendens till stånd :-( Så här slutade Ozzys debut på jaktprov, domaren tyckte att även  han haft sina chanser på fågel, men inte gjort något av dom. Men domaren sa också att han utvecklats under dagen, och nu visste vad jaktprov var, så det var bara att hem o träna och  komma igen :-))) Så det blev alltså inget pris, vilket vi väl inte heller hade förväntat oss, med tanke på att vi haft lite otur med träning både i våras då han missade många dagar pga lunginflammationen, och nu i höst då vi haft totalt fågelfritt då vi varit ute! Vi anmälde ju på vinst o förlust och har iaf fått se hur det gått till, och det var ju inte så mycket att oroa sig för, som Anette sa: hade jag vetat att det varit så här, då har jag kunnat anmäla till hur många jaktprov som helst ;-)

Om det gav mersmak? Det vet jag inte om jag ska vara ärlig, både ja och nej. Det skulle ju förstås va hur kul som helst att gå till pris, men det är mycket jobb bakom, och jag vet ju hur jä--a lat jag är när det gäller sånt där ;-/ Så, ja vi får se vad det blir av det här!

Sammanfattningsvis var det en mycket positiv erfarenhet, toppenväder (lör hade sol o 20C varmt, lite för varmt för hundarna som skulle jaga) vi hade lite grått o duggregn på morgonen, sen växlande sol/moln och lite blåst , man fick ta på en tröja när vi hade fikapaus. Men perfekt väder för hundarna att springa i tror jag. Trevliga människor, både deltagare, arrangörer och domare. Så vi tackar för en trevlig dag och bjuder på en bildkavalkad från dagen!

Har föresten varit in på nnfk.com och sett resultat listan från provet, och vi var inte ensamma om att inte få pris, som en liten tröst till oss själva :-) Endast en tog pris i vårt parti, och det var faktiskt en unghund, grattis till engelsksettern Vilda!!


 

Utsikten från vår lilla stuga , Kariknallarna

  


Ozzy o föraren samlar sig :-)     

Ozzy m mittåkläppen i bakgrunden  

Deltagare i gruppen står bakom och tittar på de två som är ute i släpp               

Här är det Bonnie som slagit sig ner och lägger upp sitt släpp kanske ;-)     Ozzy     

Mittåkläppen     

Förlåt för alla bilder, men man kan ju inte låta bli att lägga ut dom :-)


Av siv - 22 september 2011 19:55

Det här känns ju helt jä--a hopplöst! När man äntligen är ledig och kan ut och träna lite då är det inte ETT ENDA JÄVLA DUN som är där vi är.   Man blir så less och arg! Dom är som bortblåsta fåglarna :-( Får försöka hitta lite mark där nån vet att dom finns, tills på söndag!

T R Å Å Å Å Å K..........................      Av siv - 9 september 2011 15:22

 

Av siv - 5 september 2011 21:03

Kom lite foton igen, så här kommer dom, från både äldre o nyare händelser. Och eftersom det gick som det gjorde i helgen, så lägger jag ju glatt ut bilder från Svenstavik igen   

     

och här är några bilder från Stora blåsjön, där Anette o Bonnie var på fågelträning

    Och här är det fina priset dom erövrade! Jättefin. Ärligt talat så har jag sett den där nånstans och faktiskt funderat på att köpa den som present till nån tror jag, fast det blev aldrig av, skulle gärna ha en själv också :-)   Å visst ja, Bonnie har ju varit på en utställning till i Matfors, inoff tror jag, och tog med sig en massa rosetter hem: BIR m HP och BIG2, irländaren som vann över Bonnie blev BIS3 så det är väl godkänt, GRATTIS!    

Av siv - 3 september 2011 15:11

gör det väl ändå.....

Har varit på inoff utställning ÖHBK i Sveg idag, och det hade ju kunnat gå bättre :-) Men jag är iaf nöjd med vissa delar av kritiken , som vi tidigare fått sämre på. Domare var Fredrik Norgren, och han kom tydligen själv från jakt, så jag antar att han kan lite om dessa hundar, jo var in o kollade skk's sida och han dömer gordon även officiellt. Det blev inget HP, och ska jag vara ärlig så vet jag inte alls vad vi fick för det stod inte på kritiken, fick väl brått därifrån när vi ändå inte skulle in igen ;-)

Här är iaf kritiken:

Tandförluster 3st (äh, dom hoppas vi kommer då) Vackert mask prop huvud med bra nosparti o ögon, Bra överlinje outv förbröst, Grund bröstkorg, brant överarm, Tillr vinklar bak, bra ben o tassar, ej i bästa päls. Lätta eff rörelser. Mkt bra temperament o arblust.

Pälsen ja, den visste jag ju, han ser ut som en tråd för tillfället, har fällt + att jag fick trimma en hel del bak efter jakthelgen ...:-( men det växer väl ut igen hoppas jag. Sen kan man ju undra om det är för att jag springer lite snabbare i ringen som han fått bättre på sina rörelser ;-)

Han tyckte Ozzy hade ett vackert huvud, men att han var lite outvecklad. Men det kommer väl. Tänk så olika kritik man kan få , men som sagt, jag är glad ändå över flera saker i kritiken!!!

Nu säger vi lycka till och hoppas det går bättre för Mårris o Helena imorgon!!!

Nu blir det duschen innan den årliga tjejmiddagen hos Pia!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se