ozzysky

Senaste inläggen

Av siv - 19 februari 2012 20:29

Grisdator !!!!!!! som markerar och deleat'ar utan att jag vill det :-((((((

 okej, blåsigt som 17 har vi haft det i helgen i stugan, men vi har haft det bra ändå. Jag och Julia åkte skidor upp med hundarna på fredagen, som var en riktig kanondag, sol och några minusgrader, toppen! Sen på lördag o söndag kom den utlovade blåsten som yrat snön när man varit ute. Vi gjorde några försök med Ozzy iaf, tog skotern och släppte honom på några ställen där riporna brukar vara, (ibland då iaf :-) och han hittade faktiskt igen ett par stycken, min kille !!!! Matte blir så glad, synd det inte blev fler tillfällen, men vi skyller på vädret den här gången. Nu visade han lite stånd tendenser, men hittade inte riktigt rätt innan ripan lättade o flög, men hade vi haft en skytt med hade det nog kunnat vara ett tillfälle :-) Jag tyckte han skötte sig bra, sprang inte efter heller. Nu var det ju rätt mycket snö, men han hade ju kunnat springa efter lite om han ville, så det var positivt tycker jag. Nu var allt kanske inte perfekt då efter regelboken, men det är inte det jag  är ute efter, vill mest kunna använda honom själv på jakt, och då tycker jag det var jättebra jobb i helgen även om det bara blev ett tillfälle, men det känns som att nu kanske det trillar ner det där myntet , så det lossnar när vi får skare i vår, lite lättare att springa på. Får ta det lite lugnt i det här föret åxå med tankte på höfterna tror jag.

Ha en bra vecka.

                    

ANNONS
Av siv - 31 januari 2012 19:02

Kolla vad jag hittade,  

Kritiken från oktober då vi gick jaktprovet,  jamen om man läser kritiken så ser det ju

rätt ok ut, jag  hade nog trott på en lite annorlunda kritik, men vi tackar ödmjukast för

denna   


GSH  VIDJOELS OZZY OSBOURNE s17942/2010, äg & för Mats Herrdin, Lillhärdal

Ozzy jagar i bra fart och stil. I hans första släpp har han mycket att hålla reda på och jakten blir bara sporadisk. Därefter går han upp sig under dagen och visar ett godtagbart sök. Han kommer i kontakt med ripor i sitt andra och tredje släpp men förvaltar inte chanserna utan får

avsluta med 0 ukl.

      


Duktiga killen !!!


Tar mig friheten att dela med mig av Bonnies kritik åxå ;-)


lördag


GST  VIDJOELS OKSANA BAIUL S17943/2010, äg & för Anette Dahlgren, Matfors

Startar i bra fart och stil, är något tung i aktionen, gör en del bra slag men stoppar upp ibland. Mer intensitet och kontinuitet i söket önskas. God kontakt. I andra släpp går hon upp sig något, men blir något oinspirerad mot slutet. I senare släpp blir det mest lämmeljakt. 0 Ukl


söndag (det var ju vissa som fick till sig en start till på middagen på lördagkväll ;-))


GST  VIDJOELS OKSANA BAIUL S17943/2010, äg & för Anette Dahlgren, Matfors

Oksana jagar i bra fart och stil. Börjar ngt tveksamt men avslutar OK i sitt första släpp. I sitt andra släpp stöts en kull ripor som förföljs långt av båda hundarna därefter stöter Oksana nya fåglar i omgångar och visar ingen tendens att erbjuda skytten någon jakt. 0 ukl.

(förtydligande av "båda hundarna": Ozzy o Bonnie     

Jaja roligt att läsa iaf

  

ANNONS
Av siv - 27 januari 2012 09:50

Grattis till Ozzy och alla syskon idag på två-års dagen !!!!


 

    

Av siv - 26 januari 2012 10:58

Och det har inte hänt så mycket spännande att skriva om.

Jag har iaf kommit igång med skidåkningen,  och det känns bra. Har till och med slagit till och köpt mig en skiddress, ha ha vi får väl se om den även hjälper till med tekniken, äh nä skulle inte tro det :-)

Den ska iaf stå emot vind, och är lätt fodrad och stretchig, så jag hoppas den blir skön att åka i även även dagar då det är lite kallare. Bara att hoppa i en massa underställ innan :-)

    

Så nu kör vi o hoppas på en underbar vår med snö och mera  sol än den här dagen bjöd på !!!

     

Av siv - 22 december 2011 13:28

Nu är köttbullar rullade och knäck kokad, plus lite annat pyssel, men jag gissar att det blir fullt upp ändå kommande dagar :-))


ÖNSKAR ER ALLA EN HÄRLIG JUL !!


     

Av siv - 2 december 2011 15:36

.....trodde jag ja !!! Men det ser ut som om någon har nåt att roa sig med när de är i hundgården/hundkojan.

Dörren har fått sitt, och även under de gråa på väggarna så är det hål under.....hmmmmm jaa hundkoja i plåt kanske ?!

       

Av siv - 28 november 2011 14:32

Jag GILLAR vintern, titta vad vacker det blir med lite snö på marken


     

Av siv - 27 november 2011 20:40

 

 

Men ÄNTLIGEN har vi fått snö, vitt o fint ute precis lagom till första advent :-)

Jag måste ju erkänna att jag har blandade åsikter om det här med snö, vägarna fick gärna vara snöfria för mig året runt (gärna vilt-fria åxå för den delen :-), men nog vill man ha lite vitt ute när det börjar närma sig julen, eller ....!? Jo det vill man.

Jag har visserligen jobbat hela helgen, så nån speciell advents känsla har man väl ändå inte haft, men som  sagt, det känns inte så dumt med lite vit o fin snö på marken nu efter denna långa gröna höst (vilket åxå har sina fördelar)

Vem vet, snart kan man kanske ta fram skidorna och sparken. Men den kanske försvinner lika fort igen, ja ja det visar sig, passar på att njuta av det vita så länge iaf :-)

Hoppas ni alla haft en härlig 1:a advent med pyssel och julskyltningar och tomtar och en massa annat :-)

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se