ozzysky

Senaste inläggen

Av siv - 7 september 2010 21:33

När man suttit och tyckt man varit så duktig och nästan är klar med ett inlägg i bloggen, så trycker man på fel jä--a knapp o poff borta    

Gör ett nytt försök iaf då.

Här händer inte så mycket skulle jag säga, älgjakten har ju börjat och Julia och jag är hemma själva med hundarna hela veckan. Idag har Julia fått agera både fotograf och våffelgräddare, medans jag vispade grädden, och det gick galant!

När vi kom hem efter att ha varit på byn och bla hämtat mitt paket med Olivers omega 3 boost olja, som jag hoppas ska ge resultat på Sky, kom jag på att jag skulle bada hundarna, det behövdes!!! Jag var nästan lika blöt som hundarna när det var klart, badrummet likaså innan de väl kom utomhus...Och där drog de iväg på den nyslagna ängen och rusade runt runt och började busa och "brottas"......i jorden :-( Nejdå, det gick bra ändå, de skitade inte ner sig så farligt.

men det jag inte fattar är att inte Sky säger ifrån åt Ozzy, hänger överallt han kan komma åt på Sky: i öronen mest, i halsen, på nacken i benen. Hade jag varit Sky hade han åkt i backen för lääääääääääänge sen, kan jag säga !!!! Han tror han är stor och cool den lille, såg han lyfte på benet första gången idag ha ha ha

Körde lite träning sen med Ozzy också och det är bara att ligga i som det känns om man vill få det att funka.  Det blev både lydnad och utställnignsträning (som ju är VÄLDIGT bra att köra ensam ha ha ha) Ja man får ju tro lite då iaf, sen blir det lite annorlunda då det kan vara fler med i ringen.

Nää nu ska jag INTE trycka på fel knapp igen, utan på rätt, sen gå ner och se om det är nåt på TV'n, jag som nu missat idol och allt ;-)

Ha de   

Två blöta hundarpå ängen, den ene hänger som vanligt i den andres öra :-(  

ANNONS
Av siv - 3 september 2010 21:52


En del av oss tar fredagskvällen med ro, intar favoritställningen och varken hör eller ser vad som händer runt omkring    (man kanske inte ska lägga ut såna här bilder  )  

medans andra, vid sidan av simbassängen där Julia simmar, sitter och försöker förkovra sig

  


Härligt med ledig helg och tjejmiddag imorgon, det sägs att vi blir ca 15 st   , man kan undra hur långt vi kommer att höras..............jag föreställer mig redan hur det låter och vilka historier som kommer att dras    Undrar om vi hinner ner innan dansen är slut :-D

Trevlig helg och lycka till ni som ska ut o visa upp er ! 

ANNONS
Av siv - 1 september 2010 21:31

Ja närsomhelst iaf ! Men är det såna här dagar gör det absolut ingenting, sol blå himmel, löv på marken, kyliga nätter och frisk luft och underbara färger !!!

         

    


.....            .........              ..........            .......            .........               ..........  


Hur gör ni med maten till era "valpar" ?

Ozzy äter 3 ggr/dag fortfarande och juniorfoder tror jag det är.....? ? ? ?


       

Av siv - 30 augusti 2010 21:22

 

En bra sammanfattning av helgen, tycker jag  

 

  


På fredag förmiddag åkte vi mot stugan och när vi åkt ungefär halva vägen såg vi en ripa från vesslan, ut med Ozzy och släppte han, då flyger det 4 stycken, som han springer efter i ca 10 meter, kommer tillbaka och nosar runt lite där de satt, ser ut som att han tycker det är lite intressant iaf :-) Sen springer han runt lite mer och 4 ripor till flaxar upp, men då hör inte Ozzy nånting utan bara springer efter.....ja ja det blir väl, bara dressyren får sin tid.

När vi kommit upp till stugan går vi en liten sväng till, men ingen mer fågel.


På lördagen gör vi en större sväng , och vi har ganska mycket fågel i luften, och stora kullar, jätteroligt, nu vet vi att dom finns där !!! 

Sky rusar runt och efter i världens glädjerus och hör inget vid första kullen, som han kommer i fel vind på och kör upp,  sen när han blir lite tröttare och lugnare går det lite bättre. Vi kör med lina och koppel sen, så skyttarna inte behöver oroa sig :-) (men eg är det mest jag som är orolig ;-)

Ozzy släpper vi lite då o då, men han går inte så långt ifrån, vilket är bra, nosar lite, springer runt, tittar efter Sky, fattar inte riktigt vad det är han ska göra. Men det finns där, det syns   så det kommer. När vi fått första ripan fick han gå fram och nosa, då står han blickstill som en sågbock över den ha ha ha det såg för kul ut !!

Ozzy får gå en del i koppel, lite bökigt med två hundar att hålla koll på vid stånd, och man ska försöka hålla tillbaka den ena (Ozzy) och köra fram den andra (Sky) som är NÅGOT trög i avancen............

Vi får 6 ripor under dagen, och är mycket nöjda

   


På söndagen gör vi en kort tur före hemfärd med bara Sky, plus att Mats och jag går och släpper båda hundarna där vi sett riporna när vi åkte upp, medans svågern Hans-Erik kör vesslan lite bakom oss. Men ingen fågel på söndagen heller.........Men som sagt, nu vet vi att dom finns där nånstans iaf, det gäller bara att komma på rätt ställe vid rätt tid ;-)

Vi hade grått och lite regnigt väder, lite trist att fota, men tydligen bra för fågeltillfällena. Har iaf haft det skönt i stugan, med lite härliga myrpromenader  NOT  (dvs sankmark, el vad det heter på "svenska ;-),  vedeldad bastu, god mat och nån kall öl, och  glada, nöjda och trötta hundar o jägare.            

   

     

   

       Och tydligen var det ok att "knäppa"denna vid fälld ripa  Av siv - 26 augusti 2010 11:45

Eftersom det var fågelpremiär igår, så blir det en tur till stugan över helgen, för att se om vi hittar lite fågel. Det blir spännande att se hur Ozzy fungerar om det blir fågelsituationer   

Så nu är det bara att packa och komma ihåg allt: mat o god dryck   visselpipor, jakt täcken, hundmat, signalhalsband, batterier,tabletter mot ev ormbett mm mm

Bäst att gå och göra en kom i håg lista som man kan pricka av sen......regnkläder verkar vara ett måste denna helg, tyvärr.......Men man kan ju alltid hoppas att vi får se nån skymt av solen, det är konstigt men allt blir så mycket roligare då   

....oj måste kolla om jag är tvungen att smörja in mina lundhags också...

Ha det, vi hörs efter helgen

     

Av siv - 23 augusti 2010 19:37

..väntar aldrig för länge!  Gick och väntade på en sms-avisering idag, telefonen plingade flera gånger, men det var bara vanliga sms, vilket i och för sig inte var helt fy skam, för jag blev ju bjuden på kaffe    Åkte och drack kaffe hos Pia och Felix, som gjorde utställningsdebut igår i Rättvik, BHK inoff utställning,  och blev tvåa bland hanvalparna med HP, grattis Felix !!!

Cyklade hem för att möta Julia efter första skoldagen, hämtade posten, och DÄR VAR PAKETET !!!!! Ååååå vad jag väntat, inte så länge, men ni vet hur det är   In och slet upp det och innehållet ?


Jag är SÅÅÅ NÖJD !!!

        

Ny väska och plånbok,  har kollat på lite olika websiter men tyckt de varit lite dyra, men NU hittade jag en sida som jag gärna rekommenderar till andra likasinnade snålisar som mig   

170:- för väskan och 80:- för plånboken, vilket kap tyckte jag :)))

(förlåt Kezo o Dogge......men kunde ju inte låta bli att få Sky o Ozzy som motiv   )


http://se.foto.com/fun_products_detail.php?id=16&expandable=2


Bra priser även på andra roliga saker, bra presenter kanske. Det är bara att

hoppas att kvaliten är någotsånär ok också. Väskan hade många bra fack också.


Ja vad har hänt mer än att jag väntat på paket då....? Inte mycket mer än att vi har börjat jobba igen efter drygt 8 veckor. Det känns väl rätt ok ändå att komma in i vardagen igen, bortsett från allt tok som kommunen hittar på inom vård o omsorg, med indragningar både på personalsidan och boende för de som är i behov av det. Man kan bara hoppas att det händer nåt under hösten.

Ozzy sköter sig som vanligt   , han är så lugn och snäll.......ha ha ha, nä det är klart att han har lite hyss för sig med.....Nåt som jag tycker är lite tråkigt är ju att han fortfarande inte sover hela nätterna, vissa nätter gör han det, men många nätter är han ut både en och två gånger, bara för att lukta verkar det som............grrrr då man vill sova som mest o bäst. Och han är en riktig tjyv,  ok han har inte lyckats så många gånger, men har försökt. Han snodde en macka på vardagsrumsbordet för Julia en gång, och idag nöp han ett ballerinakex som jag skulle ha till kaffet. Meeen.... jag var med och skrek högt, så han rev förvånat bara ner det på golvet och sprang därifrån....Å jag fick min ballerina .

Försöker göra lite mer skogspromenader utan koppel, det behövs känner jag, med både kurragömma lekar och annan träning, inkallning på signal mm mm.....får lite dåligt samvete och skulle nog behöva göra det ännu mer........

Men nu laddar vi väl till helgen, då vi åker till fjälls, det är ju rip premiär på onsdag, men vi åker på fredag. Och jag hoppas vi får se lite fågel, skulle va så roligt att se hur Ozzy reagerat och funkar då. Och jag hoppas vi får skjuta nån för Sky naturligtvis. Men det är sånt där man aldrig kan veta.

Nu har jag jobbat sen i onsdags och är ledig imorgon, härligt.

Ha en härlig måndagkväll alla  

Av siv - 15 augusti 2010 21:37

Och somliga roar sig med att fastna i mygg-gardinen som hänger i dörren.......

Det var ju bara att springa och leta kameran innan han fick hjälp att komma lös igen   


  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se