ozzysky

Senaste inläggen

Av siv - 9 juni 2011 09:03

Så nu är det väl dags för ett litet inlägg igen. Även om jag inte har så mycket att skriva som det känns.

Har nu varit hemma i två veckor nästan efter Kreta semestern. Vi hade en härlig semester, men kunde ha haft lite mer sol...Varmt o skönt både luft o vatten, en helmulen dag med både åska och jordskalv, men vi har fått o sola bada och ätit o druckit gott så jag tror att alla är nöjda.

När vi kom hem igen, hade vår katt varit borta sen tisdagen, var ute och ropade men ingen katt, träffade grannen som sa att han var där, så på måndag efter jobbet åkte jag dit och hämtade min lilla Vilse,  liten och vinglig och jamande kom han emot mig :-( Jag vet ju att det varit nåt fel, för han har kräkts och så till o från hela våren, först trodde jag det var mask. Hur som, ringde veterinären och fick tid dagen efter, så sambon fick åka dit. Som väntat var det tråkiga besked och han fick somna in direkt, en stor knöl, troligen tumör, i magen. R.I.P

Så nu jagar vi (jag) som en tok efter en liten långhårig kattunge. Vi måste så klart ha en råttjägare här!

Vovvarna hade haft det så bra hos mormor o morfar :-) Årets glada nyhet, Ozzy har kommit över sin rädsla för vatten !!! Han springer glatt i och hämtar pinnen man slänger i, men inte så han behöver simma, då vänder han :-)

Nu ska jag baka klart tårtan till skolavslutningen, bjuder på några bilder från Kreta

         

ANNONS
Av siv - 20 maj 2011 23:35

Äntligen har det blivit dags för Kreta resan  Uppe och packat och plockat och till råga på allt så verkade diskmaskinen gett upp, så det var bara att ställa sig och diska också, som om man inte hade annat att göra .

Ett kort inlägg, bara för att visa att vi är fortfarande här......ha det bra (hoppas inte det blir för varmt här i sverige ;-)

Imorgon kliver vi upp 0500, för att åka till arlanda, där flyget ska gå ifrån 1440, ska bli så härligt !!!!!

ANNONS
Av siv - 1 maj 2011 20:52

Våren har väl anlänt, om väl lite tidigt, och det lär ju komma surt efter. Det har ju faktiskt flugit lite snö i luften idag, inte så mycket, men det har varit lite kyligare luft.

Vi skulle egentligen varit på utställning i Lofsdalen idag, men då jaktproven ställdes in, blev det samma med utställningen. Jag antar att 95% av de som ställer ut, är de som också är uppe på jaktproven, så det faller ju bort en del :-( Vi som trimmat och badat och allt......ja ja så kan det gå.

På vårarna är det vanligt att folket åker ut och spanar efter djur (björn) och vår landskapsblomma mofila  = mosippa), en på sina ställen sällsynt och fridlyst blomma. Jag brukar ha oturen att  åka försent, så det var många år sedan jag såg den nu, men i år hann jag med denna både vackra och fula skapelse. Kameran naturligtvis i högsta hugg:-)

                                     

Av siv - 22 april 2011 08:55

Saknar lite snö och fjäll , för första gången på jag vet inte hur många år, så är vi inte i stugan på fjället i påsk!

   

Av siv - 16 april 2011 13:16

Man kan lätt få lite överskottsenergi, när man bara fått gå inne i 3-4 veckor, och då kan resultatet bli så  här......

(jodå, hundarna är ok ;-D )

    

Av siv - 14 april 2011 12:21

           

Av siv - 13 april 2011 19:49

Försökte lägga in en liten filmsnutt på en galen hund, men det funkade tydligen inte, kom inte in på sidan då :-(

     

Av siv - 7 april 2011 12:47

Igår var vi till veterinären igen, och äntligen blev Ozzy friskförklarad !!!! Meeeen inte helt enkelt. Veterinären sa, att du får behandla honom som din lilla orkideé, och jag antar att det hon då menade var, att han ska behandlas mycket varsamt ett tag till, då antibiotikan tryckt ner hans immunförsvar mm mm, och han lättare kan bli sjuk igen då.

 Inte vet jag om det egentligen stämmer på orkideé, men nu blev han iaf min vackra unika egna lilla orkideé, så det så! Han får fortfarande inte bli kall, och inte ska det springas lös heller. lite mer promenader kunde vi ta, för det var bara bra för lungorna......

Sky har äntligen slutat hosta, men ska också ta det lungt. Så det är bara att packa ihop skidorna och selarna och lägga undan för i år.....

Min vet har under alla besök sagt att det var en himla tur att jag ringde den där dagen, och att jag kollade hans temp, när jag var hem på lunchen. Om jag inte hade gjort det, då hade det säkert blivit djursjukhus och övernattningar.....jaaa även om man nu gjorde rätt och gjorde det i tid, så måste jag säga att man många gånger tänkt: Tänk om jag inte hade........

Nu är det ledig helg och jag låtsats inte om det där pissvädret med regn och storm ute, nu ska jag gå o mysa med min orkideé ;-)


 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se