ozzysky

Direktlänk till inlägg 7 augusti 2011

WIIHOOOOOO

Av siv - 7 augusti 2011 19:08

Plötsligt händer det !!!! Tänk att man skulle få uppleva tilldelning av rosetter på en officiell utställning, efter 18 år. Första gången EVER !!!! Jag är nöjd!

Skk's internationella utställning i Svenstavik, vi hade en kvinnlig norsk domare som hette Irene Krogstad, som gav följande kritik:

Kraf mask hane av utm typ, rastypiskt huv, god hals o ö-linje, gott bröstkorg för åldern, kunde haft mer vink i överarm, välvink bak med goda lår. God underlinje, goda tassar, god päls mkt god tanfärg rör mkt gott från sidan ! Det hon därutöver hade att anmärka på var att han inte stog bra med frambenen,  men det sa hon direkt att jag inte skulle vara orolig att det skulle inverka på dagens resultat, för hon hade redan sett att han rörde sig bra !! :-) Vi tävlade mot en hane till i unghundsklass, som vi vann över, och sedan mot en som gick i championklass, så där blev vi tvåa.

Excellent , 1 kkl, ck, 2 bhkl, reserv-CACIB   Sken som en sol (tror jag) när även jag fick en rosett, fast vi bara blev andra bästa hane......Sedan berättades det för mig att jag ju även fick hämta en gratis ck-rosett + betala för en excellent rosett om jag ville. OM jag ville??????Vilken fråga, SÅKLART! :-)

Liten syskonträff hade vi ju där också, Anette o Bonnie hade ju kommit från Sundsvall. Fina Bonnie som inte tyckte det var så roligt med utställning, gick o la sig i buren emellanåt :-) Men lite syskonmys blev det iaf . Bonnie var nog inte riktigt säker på vad den där domaren ville, men domaren var lugn och försiktig, så det gick bra, och hon fick känna på henne . Däremot så ville inte Bonnie göra matte till viljes och visa upp sig från sin bästa sida idag, så hon tog några galoppsteg emellanåt ;-) Hon fick excellent med en i övrigt fin kritik som jag inte minns nu.

BIR blev hanen som vann över mig, och BIM blev faktiskt en halvsyster till Sky, Kvannildalens Assjie, grattis! 

Vi pratade lite om att visst skulle det vara roligt att göra en liten utflykt söderut på nån utställning nån gång, där fler av syskonen brukar vara ......? Skulle ju kunna gå att kombinera med nån liten semestertripp på våren/försommaren eller så. Så intresserade kan ju gärna komma med tips på orter och tid på året, så får vi se.............kul skulle det vara iaf !!!

Åsså lite bilder förstås, första bilden, bästa bilden!!!

  Bonnie närmast i bild   Bonnie Vidjoels Oksana Baiul   Ozzy   Mattemys   Bonnie                 Och här kommer en bild, om än inte så bra, på Kvannildalens Assjie, som blev BIM. Hon har samma mamma som Sky!

   

 
ANNONS
 
Tanja

Tanja

7 augusti 2011 20:41

Ett stort grattis igen. Måste fråga, fungerade det bättre idag att hantera Ozzy i ringen? Har du testat mina och Helenas tips? Han står iallafall mycket bättre :-)
Ang utställning söderut på försommaren skulle ju vara Hässleholm men det är väldigt mycket söderut. Det är den jag kan tänka mig vara värd att köra på om du vill samla rosetter. Där sågs iallafall Bosse, Mårris och Svea i år.

Kramar

http://www.kezodouglas.se

 
Ingen bild

Siv

7 augusti 2011 21:09

Anette o jag tänkte mer på att det vore roligt med en syskonträff, än rosettsamling, även om det inte vore fel heller.....Och ja, Hässleholm lät VÄLDIGT mycket söderut, för min del iaf....lite mer norrut vore inte så dumt ;-) Men som sagt, det beror ju på "släkten" åxå, och det här var ju en liten idé som kan funderas på......

 
Ingen bild

Helena

7 augusti 2011 21:37

Massor av grattis!! Gud va kul! Syskonträff vore ju super :-) Får vi fundera på :-)) Och Bonnie! Vilken skönhet! Träna på Anette, för hon kommer bli farlig i ringarna! Siv, kan jag få bilden på Bonnie och Ozzy när båda tittar in i kameran?

 
Ingen bild

Anette o Bonnie

8 augusti 2011 20:42

Siv!
Det var jättekul att få träffas igen och se vilken snygging Ozzie blivit. Toppen att han fick så bra resultat. Nästa gång kanske det är vi:). Helena, Måste bara träna att få henne att trava istället för galoppera. Det är det vi styper på. Nu blir det cykla av...

 
Ingen bild

Anette o Bonnie

8 augusti 2011 20:42

Siv!
Det var jättekul att få träffas igen och se vilken snygging Ozzie blivit. Toppen att han fick så bra resultat. Nästa gång kanske det är vi:). Helena, Måste bara träna att få henne att trava istället för galoppera. Det är det vi styper på. Nu blir det cykla av...

 
Ingen bild

Siv

8 augusti 2011 21:33

Anette, det var jätteroligt att ses igen, och vi hade ju varsin snygging med oss, eller hur!?
Tanja, jag har tränat stå, men jag vet inte efter vems tips. Och det kan jag ju säga att det gick INTE bättre att ställa nu, för han ville hela tiden titta åt "fel" håll......Men resultatet blev ju tydligen ok iaf :-) Det är så svårt att få honom att stå bakåt med bakbenen, han flyttar fram dom direkt man flyttar dom längre bak,han rätar liksom inte ut ryggen... men det är väl bara att träna på :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av siv - 30 mars 2014 10:37

ja man borde ju skämmas :-) Men jag lägger upp lite foton då iaf.                 ...

Av siv - 23 juni 2013 21:53


Fick min fina lykta i helgen som sambons syster gjort, fin eller hur :-) ? Naturligtvis så är det Ozzy som pryder den ;-D ...

Av siv - 22 juni 2013 19:22


Jaha, storhelg igen och då uppdaterar vi väl åtminstonde med en bild då ha ha ha !!!       Glad midsommar från grabbarna ...

Av siv - 7 april 2013 19:35

   En liten sammanfattning av påsken o veckan som varit! Vilket underbart påskväder vi har haft, strålande sol o blå himmel hela helgen och stor del av veckan också, härligt ! Vi har åkt skoter, skidat med hundarna upp mot fjället, letat lit...

Av siv - 1 mars 2013 19:21

Då har vi lite ledighet att se fram emot, härligt, önskar också att vi får ett bra väder, och inte behöver blåsa bort uppe i stugan........ Förhoppningsvis så blir det väl lite skidåkning både med och utan hund, och naturligtvis ska vi leta lite ri...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se