ozzysky

Direktlänk till inlägg 30 mars 2011

På bättringsvägen.

Av siv - 30 mars 2011 09:11

Idag är jag ledig och solen skiner från en knallblå himmel, ett härligt uteväder !!! Men det blir det ju inte, åtminstonde inte för hundarna då, jag får väl ta en stol och sätta mig vid husväggen kanske. Det är ju det som känns mest trist nu tycker jag, att vi inte kan vara ute och åka skidor och träna på ripa nu den sista fina tiden av våren. Men , huvudsaken är ju, att båda blir pigga och friska förstås!

Ozzy är nu mycket piggare, så det är väl nu det svåra börjar, att hålla honom lugn i ca 1 1/2 vecka till......vi ska till veterinären igen imorgon och kolla honom, ska nog slänga med Sky också, om hon vill titta på honom, bara för säkerhets skull. Eller ja , det blir sambon som får göra det, för jag ska följa med skolan till Lofsdalen på slalom/friluftsdag   

Om man ska hitta nåt positivt med den här kennelhostan/lunginflammationen, så är det att Ozzy har blivit mycket finare i ögonen sedan han fick medicin !!! Jag har ju tyckt att han varit så röd och hängig i de undre ögonlocken, eller vad det nu heter, har också påtalat det för veterinär, hon tyckte ju först att han var så ful i halsen och tog t o m odling, som inte visade nåt fel......Ozzy kanske har haft nåt i kroppen länge, har ju också tyckt att det inte varit samma sprutt på honom i skidspåret, som det var på Sky från början......ja det vet man ju inte, men han är iaf mycket finare i sina ögon nu. Förut blev de hängigare och rödare ju mer av dagen som gick.

Nu håller vi tummarna för att det går bra hos veterinären imorgon och att solen lyser på oss i backen   

Ozzy med sina fina ögon :-)

 

 
 
Tanja

Tanja

30 mars 2011 21:16

Vad skönt att höra att pojken börjar bli bra igen. Vi tänker på honom varje dag här nere :-)
Kramar

http://www.kezodouglas.se

 
fjällripan

fjällripan

31 mars 2011 16:39

Vad skönt att han är på bättringsvägen :)
Najo hade mycket problem med ögonen när
han var yngre, alltid röd och jag trodde
att han var känslig mot vinden...Men när
han var lite över ett år så försvann det.
Ha det bra!

http://susannelind.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Siv

31 mars 2011 18:29

Skönt att veta att ni tänker på släkten :-)
Jag hoppas hans röda ögon är borta för alltid nu, att det var nåt "skit" i kroppen som kom ut med kennelhostan o lunginflammationen.

 
Ingen bild

Anette o Bonnie

25 april 2011 21:36

Hej, har inte varit inne på datorn på länge. Blev jätteorolig då jag läste att dina fina hundar var sjuka. Skönt att dom är bättre nu. Här är allt som vanligt förutom att jag haft fullt upp på jobbet. Bonnie växer och har haft sitt första löp. Börjar tror att jag måste dra ner på hennes matportioner. Hon väger nu 27 kilo, kanske lite mycket för en tik. Men hon är kraftig och fin.
Ha det så bra.

 
Ingen bild

Siv

26 april 2011 11:35

Hej Anette, vad roligt att höra att allt är bra med er. En stor tjej du har, Ozzy vägde som sagt ca 25kg när vi var till vet :-) Men det är bara bra, då är han lätt o smidig på blötmyrar och i djupsnö ;-) Ja det blev en himla trist avslutning på vårvintern här, hundarna har fått vara inne i 5-6 veckor tror jag, vi som skulle åka skidor och träna på ripa när det blev sol och härlig skare:( Men det blir ju fler vårar, och höst förstås ! Nu är dom friska igen iaf, och det är som vanligt, men jag törs fortfarande inte göra några längre turer med Ozzy på cykeln. Bättre att ta det lugnt! Ha det jättebra, får se om vi kanske ses nåt i sommar :-)

 
Ingen bild

Anette o Bonnie

26 april 2011 19:45

Hej, menar du att du börjat cykla med Ozzy? Du måste ha en lugnare hund än mig. Jag har köpt ny cykel som jag ska sätta springern på men vet inte om jag törs koppla Bonnie på den. Min förra gordon var underbar att cykla med men Bonnie tror att koppel är till att dra i. Hon kastar sig i diket stup i ett för att undersöka allt hon ser så det blir nog med livet (iallafall ben och armar) som insats som jag provar. Hon har lyckats få ner mig i diket utan cykel så jag gruvar mig. Har du nåt knep?

 
Ingen bild

Siv

27 april 2011 21:37

Javisst, jag har ju både åkt skidor o cyklat med båda två, skidorna går ju sådär (beror ju mest på den som står på skidorna då), men cykeln går helt ok. Nu har jag ju bara cyklat några få gånger med Ozzy, men det går jättebra, han drar inte alls som han gör när man går eller åker skidor. Det kan ju förstås ha att göra med att han inte helt återhämtat sig heller, så vi tar det lugnt några veckor till...Har inga hemliga knep, tyvärr att dela med mig...:-)

 
Ingen bild

Anette o Bonnie

29 april 2011 19:35

Har åkt skidor efter bonnie flera gånger och nu går det bra sedan jag köpt nya skidor (turskidor). Dom är bredare och stadigare än vanliga löparskidor. Men vet inte om man kan byta till bredare och stadigare däck på cykeln:). Första gången på skidor efter henne dök det upp 3 rådjur på stigen. Det var bara att hålla i sig och försöka stå kvar på skidorna. Jag hade nog slagit mig fördärvad om jag ramlat i den farten. Tur nog vara rådjuren snabbare så hon blev tvungen att sakta ner efter en stund. Kändes som flera mil i benen efteråt:(.

 
Ingen bild

Siv

1 maj 2011 11:23

Aha, det kanske är breda turskidor man ska ha ;-) Men är inte de tyngre o lite klumpigare om man skate'ar ??? Jamen, visst finns det väl typ "cross"-däck ...:-)
Jag har haft ripor mitt i spåret, som flugit över spåret, orrar som suttit gömda i snön och flaxat upp en hel hög ca 20 m ifrån oss :-O Och mina ben är fortfarande hela, helt otroligt. Det närmaste krossad knäskål var när jag skulle korsa en väg där asfalten var framme....;-)
Kan tro att rådjuren blev spännande, hi hi hi, OCH att det kändes i benen efterår....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av siv - 30 mars 2014 10:37

ja man borde ju skämmas :-) Men jag lägger upp lite foton då iaf.                 ...

Av siv - 23 juni 2013 21:53


Fick min fina lykta i helgen som sambons syster gjort, fin eller hur :-) ? Naturligtvis så är det Ozzy som pryder den ;-D ...

Av siv - 22 juni 2013 19:22


Jaha, storhelg igen och då uppdaterar vi väl åtminstonde med en bild då ha ha ha !!!       Glad midsommar från grabbarna ...

Av siv - 7 april 2013 19:35

   En liten sammanfattning av påsken o veckan som varit! Vilket underbart påskväder vi har haft, strålande sol o blå himmel hela helgen och stor del av veckan också, härligt ! Vi har åkt skoter, skidat med hundarna upp mot fjället, letat lit...

Av siv - 1 mars 2013 19:21

Då har vi lite ledighet att se fram emot, härligt, önskar också att vi får ett bra väder, och inte behöver blåsa bort uppe i stugan........ Förhoppningsvis så blir det väl lite skidåkning både med och utan hund, och naturligtvis ska vi leta lite ri...

Ovido - Quiz & Flashcards